Klara Glob                             

Servicii profesionale de traducere si interpretariat


Index Despre Noi Traduceri Interpretariat Alte servicii Tipar si legatorie Contact


  Tipar si legatorie


 

Tipar digital

Creeaza un avantaj net atunci cand doriti sa aveti un produs final rapid, la un pret bun. Tiparul digital este ideal in cazul tirajelor mici. Se realizeaza direct și rapid, ultimele ajustari putandu-se face, fara costuri suplimentare, chiar inainte de a da bunul de tipar. Cel mai important avantaj, este ca astfel scapați de stresul "cantitatii", deoarece se pot executa lucrari de tipar, chiar si intr-un singur exemplar.

Se pot executa lucrari de tipar pe hartie mata sau lucioasa intr-o gama larga de gramaje cuprinse intre 80g/mp pana la 300g/mp inclusiv. Formatele uzuale de lucru sunt A5, A4, A3, A3+.

Pentru lucrari ceva mai complexe se pot executa diverse operatii de finisare: laminare, brosare, capsare, stantare, faltuire, biguire (perfor sau normala), legare cu arc (plastic sau metalic).

Astfel se pot realiza urmatoarele tipuri de lucrari:

 • carti de vizita

 • pliante

 • brosuri

 • flyere

 • mape

 • ecusoane, legitimatii

 • calendare de birou, de buzunar

Aceste sunt doar cateva dintre cele mai uzuale lucrari ce pot fi executate pe utilaje de tipar digital.

In sprijinul dvs. oferim consultanta reala pentru executarea lucrarilor de tipar in functie de necesitatile și bugetul pe care le aveti la dispozitie, astfel vom economisi impreuna atat timpul dar si bugetele noastre.

 

 
 

Tipar offset

Se adreseaza in special pentru realizarea unor lucrari cu tiraj mediu și mare.

Tiparul offset utilizeaza sistemul CMYK, prelucrarea celor patru culori de baza necesare procesarii imaginii in tipar facandu-se pe baza principiului rasterizarii (halftoning).

Este bine de stiut ca din punct de vedere al cromaticii, imaginile sunt direct influentate de caracteristicile tipului de suport (grad de alb, suprafata lucioasa, mata sau metalizata, etc). Cu cat un suport este mai absorbant, cu atat scade contrastul si luminozitatea imaginii tiparite. Tiparul este influenţat şi de culoarea hartiei sau cartonului folosit. De aceea este necesar ca inainte de a dori sa executati o lucrare de tip offset, sa apelati la consultanta noastra pentru a beneficia eficient de o buna realizare, dar si pentru a adapta corespunzator costurile, avand in vedere ca tirajele acestor lucrari nu sunt de neglijat si orice eroare poate influenta negativ produsul final.

Se pot executa lucrari de tipar offset intr-o gama foarte variata, atat de hartie cat și de formate, la care se adauga diverse servicii pentru finisare. Formatele de lucru pentru tipar sunt de la A3 pana la 70 x 100 cm.

Materia prima pentru realizarea tipariturilor poate fi:

Hartie offset, Hartie de etichete, Hartie dublu cretata, Cartoane tip GD - cartoane duplex, Cartoane tip GT - cartoane triplex, Hartii autocolante, Hartii metalizate, Cartoane metalizate, Cartoane speciale.

 • afise
 • pungi cadouri
 • carti, manuale
 • reviste, cataloage

Pentru a executa lucrari pentru tipar offset, este necesar sa definim corect impreuna tipul produsului finit, si ce materiale vom putea folosi (imagini, grafica, texte, tipul hartiei, finisari, cantitati etc).

 

 
 

Tipar pentru interior

Autocolant (print de interior pentru panouri, standuri, etc), hartie foto si canvas, window & floor graphics, postere pentru decorarea standurilor sau a supermarketurilor, print pentru display-uri. Printul pentru indoor se realizeaza cu cerneluri pe baza de apa care are ca rezultat o calitate superioara a cromaticii si al detaliului.

 

 
Tipar Flexografic

Se adreseaza in special pentru realizarea etichetelor sau sacoselor din plastic dar si pentru o gama larga de produse pentru ambalat.

 

 
 

Tipar pentru exterior

Steaguri, mesh-uri (tipar de mari dimensiuni aplicat pe fatade de cladiri), banner frontlit si backlit pentru panotaj stradal si casete luminoase, tipar pe autocolant pentru panouri si unipoluri, print pe plexiglas. Calitatea tiparului outdoor este data de rezolutia de printare de 1200x720 dpi, lătimea maxima de printare fiind de 5 m.

 

 
 

Tipar Serigrafic

Serigrafia este procedeul prin care se imprima pe suporturi din cele mai diferite materiale, incepand cu hartie, ceramica, materiale plastice si terminand cu textilele sau metalele. Ceea ce se schimba de fiecare data, in functie de suportul specific, nu este procesul in sine, ci tipul de cerneala folosita. Regula de baza a imprimarii serigrafice este ca materialul suport sa fie neted.

Avantajele imprimarii serigrafice sunt urmatoarele: imprimare in serii mici si mijlocii, rezistenta ridicata a vopselelor la frecare, zgariere și a razelor UV.

 

 
 

Avand in vedere complexitatea serviciilor pe care putem sa vi le oferim, se intelege de la sine, ca pentru a realiza lucrarile pe care dumneavoastra ati dori sa le executam este necesar sa luam cunostinta exact despre ce este vorba si sa va facem o oferta concreta in functie de respectivele situatii. In plus, dupa ce vom sti exact ce anume aveti nevoie, putem sa facem o oferta reala, care sa fie la obiect cu toate facilitatile respective: reduceri de pret, termene de plata, termene de executie, livrari etc.

 

 

 


© 2010-2011 Klara Glob. Toate drepturile rezervate.